wikipedia

Răzvan Jigorea - Wikipedia

Răzvan Jigorea (n. 5 august 1974 — d. 7 decembrie 2006) a fost inginer IT (Tehnologia Informației) și fotograf român. Și-a făcut studiile în România (Arad și Timișoara), precum și în Suedia (Universitatea Linköping). S-a ocupat de cercetare în domeniul Tehnologiei Informației atât în Suedia cât și în România. A fost cadru didactic universitar.
În domeniul fotografiei, a publicat fotografii în reviste, precum: Dilema veche, Respiro, NuKontrast, Seria de Vineri. A fost co-fondator al forumului de critică foto "Punctum".
O parte din fotografiile sale se găsesc în diverse colecții particulare (Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, New York etc.).

Cuprins

Biografie Edit

S-a născut în Arad unde a urmat Școala generală nr. 5 și apoi a absolvit Liceul "Ioan Slavici" Arad. A urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare din Timișoara, pe care a absolvit-o cu o lucrare de licență realizată la Universitatea Linköping din Suedia.
Încă din școala generală era pasionat de computere și de fotografie. A obținut mai multe premii la concursurile de programare și la olimpiadele de informatică, pe parcursul gimnaziului și al liceului, atât în România cât și în Bulgaria.
Începând din liceu a devenit foarte preocupat și de muzică. A cântat la chitară și la pian. Au ramas pe Internet câteva înregistrări cu interpretările sale la pian, unele dintre melodii fiind compoziții proprii.


Activitatea științifică Edit

  • Răzvan Jigorea, S. Manolache, P. Eles, Z. Peng, "Modeling of Real-Time Embedded Systems in an Object-Oriented Design Environment with UML"[1];
  • Răzvan Jigorea, S. Manolache, P. Eles, Z. Peng, "Modelling and Simulation of Heterogeneous Embedded Systems with UML"[2];
  • Răzvan Jigorea, S. Manolache, "Using UML to Model Heterogeneous Real-Time Systems", graduation thesis, 1999 (supervised by P. Eles and Z. Peng at the Embedded Systems Laboratory, IDA, Linkoping University);
  • Răzvan Jigorea, L. Pajtek, "Neural Networks Image Compression: to Real-time Movie Transmission Over Slow Serial Lines", ROSE'96 Intl. Conference Proceedings, 1996, pp. 188–192.
  • Răzvan JIGOREA, Adrian SPILCA, HIGH IMAGE COMPRESSION RATE USING NEURAL NETWORKS ENCODERS, Proceedings of the International Conference of Technical Informatics - CONTI'96, Timisoara, 1996.

Expoziții de fotografie Edit

Bibliografie Edit

Referințe Edit

Legături externe Edit